Mastership - Terapia cu Laser în Stomatologie - ARSMI
Mastership

Începe seria VIII a mastershipului în stomatologia laser!

Peste 125 de medici stomatologi din România au absolvit acest program de mastership!

Pentru înscrieri și info: 0722.307.286 | contact@arsmi.ro

Program desfăsurare mastership:

Modul 1 (București) 

 • Fizica Laser (Laser Safety Officer) & Laserele Erbium
 • 12-15 Aprilie 2021

Modul 2 (București)

 • Laserele Diodă
 • 21-24 Iunie 2021

Modul 3 (Aachen, Germania)

 • Examen scris & prezentare 5 cazuri clinice
 • 15-17 Noiembrie 2021

Descarcă broșura

Aachen Dental Laser Center împreună cu Asociaţia Română de Stomatologie Minim Invazivă (ARSMI) vor organiza un curs certificat, cu durata de un an, care va avea loc în Bucureşti, cu titlul „Terapia cu laser în stomatologie”. Acest curs este structurat în 3 module și cuprinde: cursuri teoretice, hands-on, workshop-uri, e-learning, prezentări de cazuri clinice şi examinări, care se vor finaliza cu obţinerea unui Certificat de participare la acest curs oferit de RWH Aachen University, Germania. Primele 2 module se desfășoară în București, iar ultimul modul, incluzând examenele, va avea loc în Aachen, într-o locaţie stabilită şi comunicată de către RWTH Aachen University International  Academy. ARSMI va avea exclusivitate în România pentru organizarea acestui curs pe perioada desfăşurării întregului program.

Asociația Română de Stomatologie Minim Invazivă (ARSMI) a adus în București cunoștințe specifice pentru medicii stomatologi, scutindu-i pe aceștia de costurile ridicate ale unui mastership într-o altă țară. Bucureștiul va deveni centrul sud-est european de lasere și learning, fiind prezenți aici studenți din Slovenia, Slovacia, Bulgaria, China, Turcia etc. ARSMI pune foarte mare accent pe inovație, un punct principal fiind aparatura pe care se lucrează. Astfel, vor fi utilizate ultimele modele de lasere diodă, ARSMI punând la dispoziția fiecărui participant al cursului propria diodă pentru a lucra, accentul fiind pus pe partea practică – hands-on, cazuri clinice etc. Pentru înțelegerea mai clară a noțiunilor, ARSMI poate pune la dispoziție și un sistem de traducere profesională simultană în limba română, la cerere. Atât partea practică, cât și cea de laborator, se vor desfășura în limba română, cu medici români specializați în lasere la Aachen, Germania.

Introducere

Laserele au fost utilizate în domeniul stomatologic în scopuri terapeutice şi pentru diagnosticare de mai mult de 30 de ani, fiind instrumente indispensabile în orice intervenţie chirurgicală dentară modernă. Utilizarea laserelor permite noi metode de tratament care pot completa în mod semnificativ numeroase terapii tradiţionale.

Lector principal

Prof. Dr. Norbert Gutknecht a studiat medicina şi stomatologia la Universitatea din Bochum, Florenţa şi Aachen. În 1995, în urma unor cercetări din SUA bazate pe terapia cu laserul stomatologic, a fost distins cu titlul de Master in Application of Nd:YAG Lasers in Dentistry în Phoenix, AZ. În 1998 a fost numit profesor la Departamentul de Stomatologie Conservativă, Parodontală şi Preventivă de la RWTH Aachen University. Prof. Dr. Gutknecht este director Aachen Dental Laser Center (AALZ), precum şi director ştiinţific al M.Sc. În plus, el este şi preşedintele Societății Germane pentru laser stomatologic (DGL) şi directorul executiv al Federaţiei Mondiale pentru laser în stomatologie (WFLD).

Profesor onorific la Universitatea din Hong Kong.

A efectuat studii de cercetare științifică în domeniul terapiei cu laser dentar la Universitatea UCSF California San Francisco, SUA, unde a primit „Masterul în aplicațiile laserelor Nd: YAG în stomatologie”.

Beneficii

Utilizarea laserelor este asociată cu un contract minim, vibraţii, sângerare şi durere reduse, oferindu-i pacientului o experienţă generală mai confortabilă. Laserele sunt instrumente extrem de versatile, care au fost utilizate cu succes într-o gamă largă de aplicaţii, în tratarea mucuasei, a structurii dentare şi osoase. În plus, proprietăţile specifice laserelor permit dezvoltarea unor noi tratamente şi tehnici chirurgicale, precum şi îmbunătăţiri în ratele de succes ale tratamentelor atunci când acestea sunt utilizate. Facilităţile moderne şi gradul ridicat de satisfacţie al pacienților contribuie la asigurarea succesului financiar pe termen lung al oricărui cabinet, iar pentru aceste motive nu trebuie să rataţi şansa de a vă extinde şi de a vă îmbunătăţi gama de tratamente.

Aplicații

Laserele sunt utilizate în special în următoarele domenii:

 • Diagnosticare: detectarea cariilor
 • Îndepărtarea cariilor şi prepararea cavităţilor
 • Endodonţie: reducerea bacteriană din canalul radicular
 • Implantologie: expunerea implantului, terapia periimplantitei
 • Chirurgie: ţesut moale, ţesut dur și microchirurgie
 • Parodontologie: curăţarea și dezinfectarea pungilor parodontale
 • Tratatamente estetice: albire
 • Terapia durerii

Obiective

Obiectivul mastershipului este de a-i permite medicului stomatolog să-şi trateze pacienţii cu ajutorul laserului şi metodelor terapeutice, ca specialist calificat şi responsabil. O strânsă colaborare între stomatologie şi fizică este semnificativă acestui domeniu.

După extinderea cunoştinţelor de bază ale participanţilor pe acest subiect, obiectivele de studiu se concentrează asupra cunoștinţelor de specialitate asociate medicinei dentare cu laserul. Metodele de tratament, planificarea şi pregătirea tratamentelor, organizarea sistematică a descoperirilor ştiinţifice şi clinice, precum şi un comportament independent şi responsabil, reprezintă punctul central al cursului.

aachen-mastership-lasere-stomatologice-bucuresti

Fiecărui participant se pune la dispoziţie un laser diodă pentru a lucra individual.

Scopul principal al mastershipului cuprinde:

  • Cunoaşterea diferitelor modele optice de clasificare a luminii
  • Cunoaşterea principiilor fizice şi implementarea lor în sistemul laser
  • O înţelegere a principiilor asociate cu aplicaţiile laser specifice unei lungimi de undă
  • Abilitatea de a utiliza sistemele laser dentare în mod corect din punct de vedere clinic, în special:

– utilizarea sigură şi responsabilă a laserelor
– aplicaţiile laser: indicaţii şi contraindicaţii pentru lungimea de undă aleasă
– utilizarea independentă sau ca ajutor a laserului în terapie
– planuri şi protocoale de tratament recunoscute

Cursuri

Un an de specializare pentru lungimile de undă selectate. Acest program se adresează stomatologilor care doresc să se specializeze în anumite lungimi de undă. Pe parcursul anului, participanţii capătă cunoştinţe fizice şi tehnice fundamentale și învață modul în care să recunoască indicaţiile primare, secundare şi terţiale.

Lungimi de undă

Sunt predate următoarele lungimi de undă:

 • Laserele Er:YAG şi Er,Cr:YSGG
 • Laserul diodă şi terapia fotodinamică (PDT)

Structura cursului

Cursul este împărţit în 3 module, desfăşurându-se pe perioada unui an.

Certificat

După finalizarea cu succes a cursului, participanţii primesc un certificat de la RWTH Aachen University, Germania, obţinând calificarea de specialist în laser + Certificat LSO (Laser Safety Officer).

X