AACHEN - ARSMI
RWTH Aachen University

University of Excellence – Aachen, Germany

RWTH Aachen University este una dintre primele universităţi de elită din Germania. Cu 260 de institute cu 9 specializări/facultăţi, este una dintre cele mai cunoscute instituţii europene pentru ştiinţă şi cercetare. Cu nenumăraţi parteneri, educaţia primită de studenţii de la RWATH Aachen Univerisity are la bază foarte multe cazuri întâlnite în practică. Absolvenţii RWTH sunt foarte căutaţi de întreprinderi şi industrii. Unul din cinci membrii ai Consiliului de Administraţie al societăţilor germane este absolvent al RWTH Aachen University.

aachen-universitate-germania Institutul deînvăţământ executiv al RWTH Aachen University, RWTH International Academy este capabil să apeleze la expertiza instituţiilor de cercetare ale universităţii. Fiecare dintre programele de educaţie este dezvoltat în colaborare cu un institut de la RWTH Aachen. Institutul numeşte un director ştiinţific oferind, după caz, cursuri alături de lectorii din ştiinţă şi din industrie. RWTH International Academy le poate oferi participanţilor posibilitatea de a profita, într-un mod practic, de expertiza universităţii.

De la fondarea sa, din 1991, Aachen Dental Laser Center, AALZ, a fost lider mondial în  domeniul educaţiei şi formării cu laserele dentare. Clinica de Stomatologie conservativă, parodontologie şi stomatologie preventivă de la RWTH Aachen University din Germania a fost primul institut de învăţământ  pentru formarea cu laserele dentare. Acesta este renumit pentru cercetările sale în stomatologia cu laserul şi  cooperarea cu institutele de cercetare cunoscute atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

Despre RWTH Aachen University:

  • este una dintre cele 10 universități excelente din Germania
  • are peste 40.000 de studenți
  • are o reputație la nivel global pentru inginerie, știință, medicină și stomatologie
  • are numeroase programe de parteneriat în întreaga lume

Centru Laser Dentar Aachen de la RWTH Aachen University:

De la fondarea sa, din 1991, Aachen Dental Laser Center, AALZ, a fost lider mondial în domeniul educaţiei şi formării cu laserele dentare. Clinica de Stomatologie conservativă, parodontologie şi stomatologie preventivă de la RWTH Aachen University din Germania a fost primul institut de învăţământ pentru formarea cu laserele dentare. Acesta este renumit pentru cercetările sale în stomatologia cu laserul şi cooperarea cu institutele de cercetare cunoscute atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

  • a fost fondat în anul 1991 de Prof. Dr. med. dent. Nornert Gutknecht
  • este primul institut laser din lume
  • are programe de educație, cercetare și tratament
  • are programe de parteneriat naționale și internaționale
  • are primul program din lume de Master, „Lasere în Stomatologie”, încă din anul 2004

Dr.-Norbert-Gutknecht

Prof. Dr. Norbert Gutknecht

Prof. Dr. Norbert Gutknecht a studiat medicina şi stomatologia la Universitatea din Bochum, Florenţa şi Aachen. În 1995, în urma unor cercetări din SUA bazate pe terapia cu laserul stomatologic, a fost distins cu titlul de Master in Application of Nd:YAG Lasers in Dentistry în Phoenix, AZ. În 1998 a fost numit profesor la Departamentul de Stomatologie Conservativă, Parodontală şi Preventivă de la RWTH Aachen University. Prof. Dr. Gutknecht este director Aachen Dental Laser Center (AALZ), precum şi director ştiinţific al M.Sc. În plus, el este şi preşedintele Societății
Germane pentru laser stomatologic (DGL) şi directorul executiv al Federaţiei Mondiale pentru laser în stomatologie (WFLD).

Tehologia laser reprezintă un instrument esenţial pentru toţi medicii care doresc să-şi trateze pacienţii modern şi eficient. Proprietăţile specifice ale laserului permit utilizarea unor noi tratamente şi metode, precum şi completarea şi sprijinirea metodelor terapeutice existente.

Pacienţii caută din ce în ce mai mult terapii alternative şi se aşteaptă ca medicul lor stomatolog să le ofere informaţii cu privire la tratamente mai blânde.
Prin formarea educaţională bazată pe ştiinţă, tratamentele laser inovatoare pot fi aplicate corect şi cu succes. Teoria ştiințifică, interacţiunile biofizice, precum şi principiile teoretice şi practice extinse ale stomatologiei dentare laser nu sunt predate în timpul facultăţii. Aşadar, studiile post-universitare sunt necesare pentru specializarea acestor tehnici.
Pentru medicii stomatologi care îşi doresc să se specializeze într-o anumită lungime de undă oferim cursuri scurte de mastership.
Cursul nostru de mastership este recunoscut şi acreditat în Uniunea Europeană.

Aachen

Lectori:

Prof. Asociat Dr. Joerg Meister a studiat fizica la Universitatea Tehnică din Darmstadt, absolvind cu o diplomă de fizician. Între 2000 și 2009 a fost cercetător la Departamentul de Stomatologie Conservativă, Parodontală şi Preventivă de la RWTH Aachen University. Din anul 2010 el este cercetător la Departamentul de Parodontologie, Stomatologie restaurativă şi preventivă de la Spitalul Universitar din Bonn.

Dr. Rene Franzen este fizician la RWTH Aachen University la departamentul de Chirurgie dentară, Parodontologie şi Stomatologie preventivă. Din 2004 este lector la RWTH Aachen University, Germania. El este lector în cadrul programului de master RWTH „Lasere în Stomatologie”, domeniile sale fiind optica, fizica laser, laser safety, dozimetrie și e-learning.

Dr. Dimitris Strakas a terminat studiile la Universitatea Aristotel din Salonic și programul de master Aplicaţiile Laserului în Stomatologie la RWTH Aachen University. El este preşedintele Greek Society for Laser Dentistry (GSLD) și vicepreședinte al Federației Mondiale pentru laser în stomatologie – Divizia Europeană (WFLD-ED).

Dr. Miguel Martins, PhD, MSc a fost student al Facultății de Stomatologie din Portugalia, iar cațiva ani mai târziu profesor la aceeași facultate, în cadrul departamentului de endodonție. A studiat programul de master Aplicațiile Laserului în Stomatologie, din anul 2011 fiind membru al spitalului și al centrului medical stomatologic al Aachen University.

Dr. Peter Fahlstedt, MSc a studiat stomatologia generală la Institutul Karolinska din Stockholm și programul de Master în Aplicațiile Laserului în Stomatologie la RWTH Aachen University. El este director administrativ al ILDS Suedia AB, Institutul pentru stomatologia laser încă din anul 2009, dar și membru al facultății din cadrul centrului medical stomatologic al RWTH Aachen University .

X